Rusija u PRIPRAVNOSTI: AMERI NA GRANICE RUSIJE PREBACUJU ABRAMSE I HILJADE VOJNIKA - Sprema se Udar sablje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija u PRIPRAVNOSTI: AMERI NA GRANICE RUSIJE PREBACUJU ABRAMSE I HILJADE VOJNIKA - Sprema se Udar sablje (VIDEO)

Moskva je Vašingtonu i NATO do sada bezbroj puta poručila da neće nemo gledati gomIlanje vojnika

SAD su započele prebacivanje trupa iz Belgije u Istočnu Evropu u okviru operacije "Atlantska odlučnost", javio je portal "Difens njuz" pozivajući se na portparola američkih oružanih snaga u Evropi.

Pročitajte i :

Portal navodi da se prebacivanje smatra vojnom vežbom u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obuke kretanja trupa preko teritorije Evrope u slučaju mogućeg vojnog sukoba na kontinentu.

Ukupno će biti prebačeno oko 3.300 vojnika i 650 jedinica vojne tehnike, uključujući 87 tenkova M-1 "Abrams" i 18 SAU-109 "Paladin". Sva tehnika će biti poslata u baltičke zemlje, kao i u Poljsku, Rumuniju, Bugarsku i Mađarsku.

U izveštaju se dodaje da će deo trupa biti premešten železnicom i auto-putevima, a deo korišćenjem vodenog saobraćaja, koji se ranije nije koristio u tu svrhu.

Kasnije će ova grupa učestvovati u velikim vojnim vežbama "Udar sablje", koje će se održati od 3. do 15. juna u Poljskoj i baltičkim državama i u kojima će učestvovati 18.000 vojnika iz zemalja NATO.

Moskva je Vašingtonu i NATO do sada bezbroj puta poručila da neće nemo gledati gomilanje vojnika zapadne vojne alijanse na njenim granicama.

Štaviše, Rusija je jasno istakla da će žestoko uzvratiti na svaku provokaciju i ugrožavanje njene bezbednosti.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.