Rusija trlja ruke od nuklearki

Izvor: B92, 24.Mar.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija trlja ruke od nuklearki

Moskva -- Rusija je udvostručila strane narudžbe za izgradnju nuklearnih reaktora i ima narudžbe za idućih 10 godina u vrednosti većoj od 1,7 milijardi dolara.

"Nakon nesreće u atomskoj centrali Fukušima mi smo očekivali godinu gubitaka, a na kraju smo čak udvostručili količinu stranih narudžbi", rekao je čelnik Rosatoma Sergej Kirijenko.

Rosatom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruska državna tvrtka za atomsku energiju, gradi nuklearna postrojenja u Kini, Vijetnamu, Indiji, Iranu i Turskoj.

U januaru je imao 21 ugovor za izgradnju reaktora, dok je u istom razdoblju godinu dana ranije imao 12, rekao je Kirijenko uoči sammita o nuklearnoj sigurnosti u Seulu iduće nedelje.

"Količina ugovora potpisanih 1. januara za idućih 10 godina je veća od 50 milijardi rubalja", istaknuo je Kirijenko.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija trlja ruke od nuklearki

Izvor: Capital.ba, 25.Mar.2012, 08:28

MOSKVA, Rusija je udvostručila strane porudžbine za izgradnju nuklearnih reaktora i ima porudžbine za idućih 10 godina u vrijednosti većoj od 1,7 milijardi dolara. 'Nakon nesreće u atomskoj centrali Fukušima ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.