Rusija slavi Romanove!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2013, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija slavi Romanove!

Izložba posvećena 400. godišnjici dinastije Romanov, koja će biti otvorena od 4. do 12. novembra, uz blagoslov ruskog patrijarha Kirila, u sali Manež, u Moskvi, najavljuje se kao jedan od centralnih događaja u obeležavanju velikog jubileja ruske carske porodice, kojoj je u Rusiji posvećena cela 2013. godina.

Interaktivna postavka će nositi naziv: "Romanovi - moja priča." Organizatori su Moskovska patrijaršija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ruske pravoslavne crkve, Ministarstvo kulture Ruske Federacije i gradske vlasti Moskve.

Za četiri veka vladavine dinastije Romanov u Rusiji je, podsećaju organizatori izložbe, bilo u usponu tzv. zlatno doba, pre svega kada je reč o kulturi, naučnim dostignućima, industrijskoj revoluciji i pobedi nad Napoleonom.

 

U doba Romanovih, ruska carevina je doživela razvoj Sibira i Dalekog istoka, došlo je do ponovnog ujedinjenja Rusije i Ukrajine, nova prestonica je postao Sankt Peterburg, Rusija je tad ušla među nove narode i zemlje, ukinuto je kmetstvo... Sve to posetioci će biti u prilici da vide u 20 dvorana Centralne izložbene sale Manež, na više od 350 multimedijalnih uređaja uključujući i ekrane osetljive na dodir, 50-inčnih plazmi, svetleće reklame, tablet-računare sa interaktivnim informativnim aplikacijama dizajniranim specijalno za izložbu, a biće prikazan i film prekretnice u životu ruske države.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU DNEVNOG LISTA "VESTI"

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.