Rusija se ne meša u američke poslove, „dobro im je i bez nas“ — Lavrov o slučaju Trampa

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2023, 02:29

Rusija se ne meša u američke poslove, „dobro im je i bez nas“ — Lavrov o slučaju Trampa

 Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ponovio je u sredu da se Moskva ne meša u poslove Vašingtona.
Na pitanje da prokomentariše sudski postupak protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Lavrov je rekao: "Zar niste to sami rekli? Mi se ne mešamo. Kako ja to vidim, dobro im je i bez nas." On je razgovarao sa Pavelom Zarubinom, voditeljem emisije "Moskva. Kremlj. Putin" na TV kanalu Rusija-1. Zarubin je postavio izvod iz Lavrovljevog komentara na svoj Telegram kanal. Ranije u sredu, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov uzdržao se od komentara o sudskom postupku protiv Trampa. On je objasnio da Moskva ne smatra prihvatljivim da se „na bilo koji način meša u unutrašnje stvari Sjedinjenih Država“ i očekuje da će i Vašington postupiti na isti način. Tramp je u utorak optužen za 34 krivična dela falsifikovanja poslovne evidencije Trampove organizacije da bi prikrio optužbe o vanbračnim vezama sa porno glumicom Stormi Danijels koje su nastale tokom njegove prve kampanje za Belu kuću 2016. Falsifikovanje finansijskih izveštaja kao takvo nije nosi zatvorsku kaznu, ali to postaje otežavajuća okolnost, ako je falsifikat učinjen radi prikrivanja drugog krivičnog dela. Prema navodima tužilaštva, Tramp je pokušao da prikrije određene prekršaje počinjene tokom kampanje 2016. godine. Ovo je prvi slučaj krivične prijave podignute protiv bivšeg predsednika SAD. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampov slučaj pokazuje podelu među američkim elitama, politička kriza odmah iza ugla — ekspert

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2023

  Sudski postupak protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa svedočanstvo je raskola u američkom establišmentu i ovaj slučaj protiv bivšeg američkog lidera mogao bi da izazove dalju političku krizu sa opasnim posledicama po celu zemlju, rekao je predsednik odbora Fondacije za razvoj....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.