Trampov slučaj pokazuje podelu među američkim elitama, politička kriza odmah iza ugla — ekspert

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2023, 03:08

Trampov slučaj pokazuje podelu među američkim elitama, politička kriza odmah iza ugla — ekspert

  Sudski postupak protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa svedočanstvo je raskola u američkom establišmentu i ovaj slučaj protiv bivšeg američkog lidera mogao bi da izazove dalju političku krizu sa opasnim posledicama po celu zemlju, rekao je predsednik odbora Fondacije za razvoj. i Podrška diskusionom klubu Valdaj, Andrej Bistricki, rekao je za TASS u sredu.
Ekspert je skrenuo pažnju na jučerašnje izveštaje o Trampovom dvočasovnom hapšenju u Sjedinjenim Državama i optužbama protiv njega po 34 tačke za falsifikovanje finansijskih izveštaja Trampove organizacije. „Ovo je zaista veliki događaj i veoma opasan za Sjedinjene Države, jer signalizira duboki raskol unutar establišmenta i rastuća trvenja u njima“, naglasio je on. Konkretno, kampanja protiv Trampa je dobila na zamahu nakon što je bivši predsednik javno izrazio nameru da se ponovo kandiduje za predsednika SAD 2024. Analitičar je ovo nazvao „velikim izazovom“ i nije isključio da će pravni postupak protiv Trampa duboko fermentirati. politička kriza. „Ova kriza nije počela juče. Po svoj prilici, ona će postati dublja [na pozadini Trampovog slučaja]. Stvari će postati zamršene“, zaključio je ekspert. Tramp je u utorak optužen za 34 krivična dela falsifikovanja poslovne evidencije Trampove organizacije da bi sahranila optužbe o vanbračnim vezama sa porno glumicom Stormi Danijels koje su nastale tokom njegove prve kampanje za Belu kuću 2016. Falsifikovanje finansijskih izveštaja kao takvo ne nosi zatvorsku kaznu, ali to postaje otežavajuća okolnost, ako je falsifikat učinjen radi prikrivanja drugog krivičnog dela. Prema navodima tužilaštva, Tramp je pokušao da prikrije određene prekršaje počinjene tokom kampanje 2016. godine. Ovo je prvi slučaj krivične prijave podignute protiv bivšeg predsednika SAD. Tramp je zadržan u pritvoru oko dva sata u skladu sa američkim proceduralnim zakonom. Nakon puštanja na slobodu leteo je iz Njujorka na Floridu. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.