Rusija je spremna za aktivan i konstruktivan rad u okviru „Kaspijske petorke“ – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2023, 00:21

Rusija je spremna za aktivan i konstruktivan rad u okviru „Kaspijske petorke“ – Lavrov

 
Moskva je spremna za aktivan i konstruktivan rad u okviru „Kaspijske petorke“ - Rusija, Azerbejdžan, Iran, Kazahstan i Turkmenistan - kako bi ojačala poziciju regiona kao zone profitabilne međunarodne saradnje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Rusija je odlučna za aktivan i konstruktivan rad u okviru \'Kaspijske petorke\' kako bi ojačala poziciju regiona kao zone mira, harmonije, dobrosusedstva i plodne međunarodne saradnje“, izjavio je Lavrov. Ruski šef diplomatije je istakao da je zajednički rad kaspijskih obalskih država „važan faktor za obezbeđivanje bezbednosti, stabilnosti i održivog razvoja na celoj teritoriji Evroazije”. „Naš posao se odnosi na to kako da povećamo efikasnost naših podrazumevanih napora u cilju realizacije višestrukih interesa Rusije u Kaspijskom moru, kako da obezbedimo dalji razvoj potencijala regiona u trgovinskoj, ekonomskoj, tranzitnoj, naučnoj, humanitarnoj, i drugim sferama, i, naravno, u očuvanju veoma krhke životne sredine Kaspijskog mora“, izjavio je Lavrov.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija: Izraelsko bombardovanje Gaze stvoriće viševekovnu katastrofu

Izvor: Danas, 28.Okt.2023

Izraelsko bombardovanje Gaze protivno je međunarodnom pravu i riskira stvaranje katastrofe koja bi mogla trajati decenijama, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.