Rusija je spremna da ponudi mnogo Kubi, uključujući pomoć žitom i gorivom — zakonodavac

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2023, 12:48

Rusija je spremna da ponudi mnogo Kubi, uključujući pomoć žitom i gorivom — zakonodavac

  Rusija neće ostaviti Kubu samu sa problemima vezanim za snabdevanje žitom i gorivom, dok Moskva očekuje i povratne poteze, izjavio je u subotu novinarima predsednik Komiteta za spoljne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki.
„Spremni smo da ponudimo mnogo Kubi i nećemo ostaviti [Kubu] samu u onome što se tiče goriva, žita, stvari koje su Republici danas ozbiljno potrebne“, izjavio je on. U međuvremenu, Moskva očekuje i povratne poteze, napomenuo je poslanik. „Imamo relevantne predloge. Štaviše, trebalo bi da pojačamo humanitarnu saradnju, posebno da proširimo obim obuke kubanskih studenata na našim univerzitetima“, izjavio je Slucki. TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.