Rusija i Irak aktivno šire saradnju

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2012, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Irak aktivno šire saradnju

03.08.2012. -

Moskva i Bagdad planiraju da prošire saradnju u oblasti nafte i gasa, elektroenergetike i vojne tehnike. Ovo je saopšteno danas u Ministarstvu inostranih poslova Rusije, nakon posete Iraku specijalnog predsednikovog izaslanika za Bliski istok i zamenika ministra inostranih poslova Mihaila Bogdanova. On je bio primljen od strane premijera Nurija al-Malikija, a sastao se i sa iračkim kolegom Hošiarom Zibarijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Dve strane su razmienile mišljenja o aktuelnoj situaciji na Bliskom Istoku, Severnoj Africi, a posebno je akcent bio stavljen na situaciju u Siriji. Moskva i Bagdad su naglasile potrebu za hitnim prekidom krvoprolića i nasilja, kao i rešenje unutrašnjeg sirijskog problema bez spoljašnjeg mešanja.

Izvor: Golos Rossii, foto: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Humanitarnoj katastrofi u Siriji „potpomažu“ spolja

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2012

03.08.2012. -..Rusija neće podržati nacrt Rezolucije Generalne skupštine UN o Siriji, koju je predložio niz arapskih zemalja, a o kojoj će se glasati 3. avgusta. Ministarstvo inostranih poslova Rusije smatra da dokument podvrgava reviziji mirovni plan specijalnog izaslanika UN-a i Lige arapskih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.