Rusija: Tužilac za doživotnu robiju ubici Njemcova

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Tužilac za doživotnu robiju ubici Njemcova

Moskva -- Rusko tužilaštvo zatražilo je od suda da ubicu opozicionog političara Borisa Njemcova osudi na kaznu doživotnog zatvora.

Porota je prošlog meseca pet ljudi proglasila krivim za učešće u ubistvu. Tužioci su za osumnjičenog ubicu Zaura Dadajeva tražili doživotni zatvor, a za ostalu četvoricu osuđenih dugogodišnje zatvorske kazne. Izricanje presuda se očekuje sutra.

Dadajev je nekada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio član obezbeđenja čečenskog lidera Ramzana Kadirova i mnoge pristalice i prijatelji pokojnog Njemcova su kritikovali istragu njegovog ubistva, jer se nije bavila mogućom ulogom Kadirova.

Njemcov, jedan od glavnih protivnika predsednika Vladimira Putina, ubijen je 2015. na mostu blizu Kremlja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.