Rusija: Špijunu osam godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Špijunu osam godina zatvora

MOSKVA -

Okružni sud u Sverdlovsku osudio je danas na osam godina zatvora Aleksandra Gintejeva na osnovu dokaza da je stranim obaveštajnim službama odavao informacije o najnovijem ruskom oružju, pomorskim strateškim raketama tipa "Bulava".

Gintejev, koji je bio zaposlen u elektronskom zavodu "Semihatov", mora, takođe, da plati i novčanu kaznu od 100.000 rubalja (2.500 evra).

Prema presudi, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << doneta iza zatvorenih vrata, on je odavao tajne koje se odnose na sistem upravljanja raketama.

Kada bude odslužio kaznu, Gintejev će još godinu dana imati ograničenu slobodu kretanja, jer neće smeti da promeni mesto boravka niti da napusti opštinu u kojoj živi, bez posebne dozvole nadležnih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.