Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Imamo nove dokaze o obaranju malezijskog aviona

MOSKVA - Zvaničnici ruskog vazduhoplovstva saopštili su danas da su otkrili nove dokaze o obaranju malezijskog aviona na letu MH17 iznad istočne Ukrajine 2014. godine i traže od holandskih istražitelja da ih razmotre.

U objavljenom pismu predsjedniku Holandskog bezbjednosnog odbora, ruska Agencija za vazduhoplovstvo navodi da su njeni eksperti sproveli eksperimete >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i istragu koji su dokazali da su holandska istraga i njeni zaključci "neosnovani i netačni", prenosi AP.

Holandski bezbjednosni odbor saopštio je u svom posljednjem izvještaju, objavljenom u oktobru, da je malezijski avion uništen raketom "buk" zemlja-vazduh sovjetske proizvodnje, podsjeća američka agencija.

Avion "boing" 777 aviokompanije "Malezija erlajns" oboren je 17. jula 2014. godine, kada je poginulo svih 298 putnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.