Rusija: Bivši američki marinac osuđen na 16 godina zatvora zbog špijunaže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 11:28

Rusija: Bivši američki marinac osuđen na 16 godina zatvora zbog špijunaže

Sud u Moskvi osudio je Pola Velana, bivšeg američkog marinca na 16 godina zatvora zbog špijunaže, prenela je novinska agencija TAS.

Velan će kaznu odslužiti u strogo čuvanom zatvoru, a kazna je za dve godine manja nego što je tužilaštvo zatražilo.

Bivši američki marinac poseduje američki, britanski, kanadski i irski pasoš, a u pritvoru se nalazi od kraja decembra 2018. godine, kada su ga pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruske Federalne službe bezbednosti uhapsili u jednom hotelu u Moskvi.

Moskva navodi da je osumnjičeni posedovao fleš memoriju sa poverljivim informacijama. Velan je tvrdio da je nevin i da je čitav slučaj namešten, kao i da je mislio da se na fleš memoriji, koju mu je dao poznanik iz Rusije, nalaze slike sa odmora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bivši američki marinac u Moskvi osuđen na 16 godina zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2020

Sud u Moskvi osudio je bivšeg američkog marinca Paula Whelana 15. juna na kaznu zatvora od 16 godina zbog špijunaže.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.