Rusi traže alternativu američkom dolaru

Izvor: Capital.ba, 13.Okt.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi traže alternativu američkom dolaru

MOSKVA, Ruski ministar ekonomije Maksim Oreškin rekao je da Rusija razmatra uvođenje evra i rublje kao glavne valute u izvozu energenata, čime bi se smanjila zavisnost od američkog dolara. “Mi imamo veoma dobru valutu, ona je stabilna. Zašto je ne bismo koristili za globalne transkacije?”, rekao je Oreškin u intervjuu za “Financial times”. On je rekao da Rusija želi da se prodaja nafte i gasa obavlja u rubljama. “Glavno pitanje ovdje je izbjeći prevelike troškove od takvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << načina poslovanja, ali ako osmislite široke finansijske infrastrukture, ako su početni troškovi niski, onda zašto ne?”, upitao je Oreškin. Rusija pokušava da smanji svoju izloženost SAD putem politike “de-dolarizacije” kako bi ublažila posljedice američkih sankcija.  Srna Чланак Rusi traže alternativu američkom dolaru се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Dedolarizacija: Rusi traže alternativu američkom dolaru

Izvor: B92, 13.Okt.2019

Moskva -- Ruski ministar ekonomije Maksim Oreškin rekao je da Rusija razmatra uvođenje evra i rublje kao glavne valute u izvozu energenata...On je rekao da Rusija želi da se prodaja nafte i gasa obavlja u rubljama, jer bi se tako smanjila zavisnost od američkog dolara..."Mi imamo veoma dobru valutu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.