Rusi pomažu modernizaciju Dispečerskog centra železnica

Izvor: Večernje novosti, 24.Okt.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi pomažu modernizaciju Dispečerskog centra železnica

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se, u nastavku saradnje sa kompanijom Ruske državne železnice (RDŽ), očekuje i modernizacija Dispečerskog centra Železnica Srbije. Prilikom predstojeće posete Moskvi naše državne delegacije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić, očekuje se i potpisivanje memoranduma o saradnji između naše “Infrastruktura >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << železnice” i RDŽ kao jedne od najvećih svetskih kompanija u toj oblasti, rekla je Mihajlović novinarima. Ona je podsetila da RDŽ već rade u Srbiji na rekonstrkciji i modernizovanju pruga i napomenula da se nastavak te saradnje dveju železnica odnosi na modernizaciju Dispečerskog centra, koji je izgrađen još 60-ih godina minulog veka. “Ako s jedne strane rekonstruišemo pruge i imamo nove vozove, moramo da imamo i moderan centrar odakle se upravlja železnicom””, istakla je ministarka Mihajlović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pruge vuku još jednu novinu u Železnicama

Izvor: B92, 25.Okt.2015, 10:24

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se očekuje i modernizacija Dispečerskog centra Železnica Srbije...Najavljena modernizacija predstavlja nastavka saradnje sa kompanijom Ruske državne železnice (RDŽ),..Prilikom predstojeće posete Moskvi naše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.