Rusi ne naziru kraj mukama

Izvor: RTS, 03.Avg.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi ne naziru kraj mukama

Požari u Rusiji ne prestaju. Najteže pogođen Voronjež sa okolinom. I Moskva u dimu. Poginulo 40 osoba, a šteta se procenjuje na oko 210 miliona dolara. Toplotni talas ne posustaje.

Vatrena stihija besni u 17 ruskih regiona, a u nekima je proglašeno vanredno stanje. Najteže je pogođen Voronjež sa okolinom, a i Moskva je u dimu. U višednevnim požarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << život je izgubilo 40 osoba.

"Tokom poslednja 24 sata registrovana su 323 nova požara, a 24 ih je ugašeno. U odnosu na prethodni dan, broj žarišta povećao se za 68 i ona su zahvatila novih 45.000 hektara", navelo je Ministarstvo za vanredne situacije na svom internet sajtu.  

Više od 180.000 spasilaca, angažovanih preko Ministarstva, kao i 2.000 vojnika i 3.000 policajaca bore se protiv vatre koja besni na površini od 172.000 hektara.

Šteta se procenjuje na više od 210 miliona dolara. Međutim, nevoljama se ne nazire kraj, pa bi rusku vladu mogle da koštaju i mnogo više.

"Nije lako. Situacija je veoma ozbiljna. Toplotni talas ne posustaje, prognoze nisu optimistične i preti opasnost od izbijanja novih požara. Država daje sve od sebe, ali dosta zavisi i od nas samih", rekao je ruski predsednik Dmitrij Medvedev. 

Prognoze meteorologa obeshrabruju - temperatura u centralnim i južnim delovima Rusije, narednih dana, preći će 40 stepeni, a predviđa se i jačanje vetra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.