Rusi konačno dočekali bum nakon krize

Izvor: B92, 31.Mar.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi konačno dočekali bum nakon krize

Moskva -- Ruska ekonomija je u četvrtom kvartalu 2016. godine ostvarila rast, prvi put za dve godine, pokazali su objavljeni podaci ruske statističke službe Rostat.

Bruto domaći proizvod (BDP) Rusije je u tom kvartalu, na godišnjem nivou, porastao za 0,3 odsto, jer je zvanična Moskva izašla iz dvogodišnje ekonomske krize prouzrokovane padom cena nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zapadnim sankcijama uvedenim Rusiji zbog ukrajinske krize, prenosi agencija Frans pres.

Poslednji put kada je BDP Rusije zabeležio rast bilo je u četvrtom kvartalu 2014. godine i iznosio je 0,2 odsto.

U celokupnoj prošloj godini, BDP Rusije je pao za 0,2 odsto, posle pada od 2,8 odsto iz 2015. godine, saopštio je Rostat.

Za ovu godinu, vlada u Moskvi prognozira rast od 0,6 odsto, dok ministar ekonomije Maksim Oreškn kaže da bi mogao dostići i dva procenta.

Američka rejting agencija "Standard i Purs" je ovog meseca poboljšala izglede kreditnog rejtinga Rusije na "pozitivne" sa "stabilnih", navodeći kao razlog bolje perspektive privrednog rasta i manji rizik od većeg odliva kapitala.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Prvi rast BDP-a za dve godine

Izvor: Blic, 31.Mar.2017

Ruska ekonomija je u četvrtom kvartalu 2016. godine ostvarila rast, prvi put za dve godine, pokazali su danas objavljeni podaci ruske statističke službe Rostat...Bruto domaći proizvod (BDP) Rusije je u tom kvartalu, na godišnjem nivou, porastao za 0,3 odsto, jer je zvanična Moskva izašla iz dvogodišnje...

Nastavak na Blic...

BDP u RS rastao i u posljednjem kvartalu 2016. godine, ali nedovoljno

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2017

BANJALUKA - Bruto društveni proizvod (BDP) u RS porastao je u četvrtom kvartalu prošle godine za 3,6 odsto u odnosu na isti period prošle, pokazuju u petak objavljeni podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske...Ovo je ujedno bio period godine u kojem je zabilježen najveći rast BDP-a, koji je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ruski recept za rast nataliteta: 25% više velikih porodica u odnosu na 2010. godinu

Izvor: SandzakPress.net, 01.Apr.2017, 16:32

Ruski recept za rast nataliteta: 25% više velikih porodica u odnosu na 2010. godinu. Oko 100.000 ruskih porodica podižu između petoro i sedmoro djece, što je fascinantan podatak, a skoro 1.000 porodica ima 11 i više mališana. Broj velikih porodica u Rusiji od kraja 2010. godine, do početka ove...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.