Rjabkov: Moskva više puta upozoravala SAD na posledice novih inicijativa o sankcijama

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Moskva više puta upozoravala SAD na posledice novih inicijativa o sankcijama

Moskva je više puta upozoravala Vašington na posledice novih inicijativa o sankcijama, izjavio je za RIA Novosti zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Mi smo mnogo puta upozoravali na posledice ovakvih akcija i nema osnova za povratak na ovu temu“, izjavio je Rjabkov.

"Moskva pažljivo prati diskusiju oko novog zakona američkog Kongresa koji se tiče sankcija koje su usmerene, između ostalog, i protiv Rusije. Ova inicijativa izaziva veliku zabrinutost jer postavlja opasnu minu pod osnovu rusko-američkih odnosa“, rekao je Rjabkov.

„Očigledno je da veliki broj uticajnih poslanika u SAD, uključujući poslanike koji su članovi Predstavničkog doma i Senata, rade po principu "što gore — to bolje". Međutim, po mom ubeđenju, oni štete pre svega SAD-u, potkopavajući njene pozicije, potkopavajući autoritet, stvarajući duboko nepoverenje, formirajući predstavu o SAD kao o krajnje nepouzdanom i čak opasnom partneru, spremnom na akcije koje su krajnje nepredvidive. Mi ćemo polaziti od tih ocena u svom daljem radu“, rekao je Rjabkov.


Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.