Rjabkov: Moskva upozorava Vašington i njegove saveznike da ne preduzimaju nesmotrene korake u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Moskva upozorava Vašington i njegove saveznike da ne preduzimaju nesmotrene korake u Siriji

Zapad traži novi razlog za promenu vlasti u Siriji, a Rusija je spremna na sve te scenarije i razotkriće je pred licem javnosti, izjavio je pomoćnik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Komentarišući nedavne navode američkog specijalnog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da je Vašington spreman da nanese izuzetno jak napad na Siriju u slučaju da Damask iskoristi hemijsko oružje, Rjabkov je rekao da je jasno da Amerika trenutno ume da koristi isključivo jezik pretnji.


Moskva upozorava Vašington i njegove saveznike da ne preduzimaju nesmotrene korake u Siriji“, naglasio je Rjabkov.


On je dodao i da takvi ultimatumi neće promeniti odluku Moskve da nastavi da pruža pomoć Damasku kada je reč o likvidaciji terorista u Siriji.





Prethodno je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov saopštio da teroristička grupacija Hajat Tarir aš Šam priprema provokaciju kako bi Damask optužili zbog korišćenja hemijskog oružja protiv civila u provinciji Idlibu.


On je dodao i da je s tim u vezi u Persijski zaliv pristigao i američki razarač „Salivans“ naoružan sa 56 krstarećih raketa, dok je na avio-bazu u Kataru prebačen bombarder B-1B, takođe opremljen sa 24 krstareće rakete.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rjabkov: Vašington da ne čini nesmotrene poteze u Siriji

Izvor: Blic, 25.Avg.2018

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov upozorio je danas Ameriku da ne čini "nesmotrene" poteze u Siriji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.