Raul Kastro prvi stigao u Moskvu

Izvor: 011vodič.com, 06.Maj.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raul Kastro prvi stigao u Moskvu

Kubanski predsednik Raul Kastro je prvi od pozvanih svetskih lidera stigao u posetu Rusiji, tokom koje će prisustvovati i vojnoj paradi za Dan pobede, 9. maja.
Kastro je u Moskvu doputovao juče, a ovo mu je treća poseta Rusiji otkad je postao predsednik Kube, saopštila je pres-služba Kremlja.
Kastro će se tokom posete Moskvi sresti sa visokim ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << zvaničnicima, uključujući predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva. Sa Putinom se kubanski predsednik poslednji put sreo jula prošle godine, kada je ruski predsednik doputovao na Kubu u okviru svoje latinoameričke ture.
Prema saopštenju ruske vlade, očekuje se da će Kastro i Medvedev u današnjim razgovorima razmatrati saradnju dveju zemalja u oblasti energetike, saobraćaja i zdravstva.
Rusija i Kuba su bile saveznice tokom sovjetske ere, a Raul Kastro je u to vreme na desetine puta bio u poseti Moskvi u svojstvu kubanskog ministra odbrane. On je, između ostalog, tokom posete 1962. ugovorio razmeštanje sovjetskih nuklearnih raketa na Kubi, što je dovelo do međunarodne krize.
The post Raul Kastro prvi stigao u Moskvu appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.