Rat u Donbasu će biti gotov kad Ukrajinci zauzmu Moskvu

Izvor: B92, 01.Jun.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat u Donbasu će biti gotov kad Ukrajinci zauzmu Moskvu"

Kijev -- Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu UKR Aleksandar Turčinov "našalio se" da će se rat u Donbasu završiti kada ukrajinske trupe "zauzmu Moskvu“.

Kadrove svoje posete Donbasu Turčinov je objavio na svojoj stranici Fejsbuku.

Odgovarajući na pitanje kada će se završiti vojne operacije na istoku Ukrajine, ukrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnik je rekao: „Kada zauzmemo Moskvu, tada će se i završiti“.

Tokom posete Donbasu Turčinov je obišao Marinku i Krasnogorovku i obišao položaje ukrajinske vojske.

Od 1. juna u Donbasu je proglašen još jedan prekid vatre. Sukobljene strane su već optužile jedna drugu za narušavanje primirja. DNR je saopštio da su ukrajinske snage bezbednosti granatirale više od 20 naselja.

Luganska i Donjecka Narodna Republika (LNR i DNR) proglasile su svoju nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Nova vlada zemlje je u aprilu 2014. godine započela vojnu operaciju protiv samoproglašenih republika. Prema najnovijim podacima UN, u sukobima u Donbas stradalo je oko 10.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.