RUSIJA NE DA PASOŠE KOSOVSKIM SRBIMA

Izvor: Kurir, 17.Nov.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA NE DA PASOŠE KOSOVSKIM SRBIMA

MOSKVA - Rusija je detaljno proučila zahtev kosovskih Srba da dobiju rusko državljanstvo, ali mora da poštuje sopstveni zakon o državljanstvu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Mi smo pažljivo proučili njihovo pismo. Moramo da delujemo polazeći od niza faktora. U Rusiji postoji zakon o državljanstvu koji utvrđuje postupak davanja državljanstva stranim građanima", rekao je Lavrov novinarima u Moskvi.

Na političkom planu, "Moskva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odlično razume motive njihovog obraćanja", rekao je Lavrov navodeći da su se kosovski Srbi našli u "očajnom položaju, u uslovima, kada uprkos rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN moraju da se povinuju diktatu Prištine koja želi da ih liši prava na samoupravu uz direktnu podršku snaga NATO i Misije EU".

Lavrov je naglasio da NATO i EU krše mandat UN koji ih obavezuje da se drže neutralne pozicije. "Mi ćemo se čvrsto boriti protiv toga i dalje. Nameravamo da štitimo prava Srba, gde god da žive, uzimajući u ozbir sve mogućnosti u okviru međunarodnog prava i ruskog zakonodavstva", rekao je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.