RUSI SPREMNI ZA IZVOZ LEKA PROTIV KORONE: Nakon SEBIČNOG POTEZA Amerike, Moskva DONELA ODLUKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 13:47

RUSI SPREMNI ZA IZVOZ LEKA PROTIV KORONE: Nakon SEBIČNOG POTEZA Amerike, Moskva DONELA ODLUKU

U junu proizveli prvih 100.000 pakovanja Avifavira.

Ruski direktni investicioni fond (RDIF) spreman je da izvozi lek Avifavir, usled nestašice lekova protiv Kovid-19 u svetu, nakon odluke SAD da kupe gotovo sve svetske zalihe leka Remdesivir, koji se koristi u istu svrhu.

- Avifavir je jedan od najefikasnijih preparata protiv korone u svetu i pokazuje najbolje rezultate u odnosu na konkurenciju, uključujući i američki preparat Remdesivir. Uzimajući u obzir odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američkih vlasti da kupe skoro 100 odsto proizvedenog Remdesivir u narendim mesecima i deficita efikasnih preparata na svetskom tržištu, Rusija je spremna da priđe u pomoć drugim državama u borbi protiv korone i počne isporuke u inostranstvo Avifavira - rekao je šef Ruskog direktnog investicionog fonda.

Dimitrijev je u saopštenju fonda naveo da je više od 50 zemalja sveta već izrazilo interesovanje za ruski lek.

Ruski fond i farmaceutska kuća "HimRar" proizvele su u junu prvih 100.000 pakovanja Avifavira.

Proizvodnja i raspoloživost ruskog leka u svetu će biti povećane u narednim mesecima, dodao je Dimitrijev.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.