RU:Uhapšen borac za prava životinja

Izvor: B92, 08.Feb.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RU:Uhapšen borac za prava životinja

Moskva -- Jedan ruski aktivista za prava životinja priveden u Moskvi nakon što su on i još dva čoveka demonstrirali kod Crvenog trga zbog ubijanja pasa lutalica u Sočiju.

Troje aktivista razvilo je transparent "Krvava olimpijada", sa crtežom okrvavljenog šteneta.

Onda im je prišao policajac, istrgao im transparent iz ruku i jednog od njih priveo. Njegovi drugovi su pobegli.

Godinu dana pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olimpijadu, lokalne vlasti su obznanile politiku "uhvati i otarasi se" pasa lutalica, što je naišlo na žestoke osude boraca za prava životinja.

Iako su lokalne vlasti rekla da odustaju od te prakse, razne firme su unajmljene da nastave sa ubijanjem pasa za vreme igara, koje su počele juče a trajaće do 23. februara.

Šef organizacionog komiteta Olimpijade Dmitrij Černišenko rekao je danas u Sočiju da lokalne vlasti rade na spasavanju pasa i dodao da su "mediji slobodni da dođu da vide kako je sve to organizovano".

Černišenko je takođe ocenio da će broj lutalica po svoj prilici opasti jer građevinski radnici koji često hrane pse odlaze iz dela grada u kojem se održava Olimpijada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen borac za prava životinja

Izvor: Akter, 08.Feb.2014

Jedan ruski aktivista za prava životinja priveden u Moskvi nakon što su on i još dva čoveka demonstrirali kod Crvenog trga zbog ubijanja pasa lutalica u Sočiju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.