Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Moskva ne isključuje mere odmazde ukoliko SAD nastave sa sankcionisanjem ruskih medija - Kremlj

Izvor: Vostok / RT

Moskva ne isključuje mere odmazde ukoliko Vašington nastavi sa sankcionisanjem ruskih medija u SAD-u, saopštio je Kremlj. Dodaje se i da pritisak SAD-a na ruske medije narušava slobodu govora.

"Nekoliko ruskih medija je pod pritiscima bez presedana, koji znatno otežavaju aktivnosti ruskih medija u nekim zapadnim zemljama, pre svega u SAD-u", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.



"U slučaju daljih restrikcija od strane američke vlade prema ruskim medijima, Moskva ne može isključiti recipročne mere", rekao je Peskov.

Prema Kremlju, američke mere prema ruskim medijima su "kršenje slobode govora i štampe".

"Nadamo se da takav pritisak na naše medije, u ovom slučaju na RT i Sputnjik u SAD-u neće biti neopažene od strane relevantnih međunarodnih grupa čiji zadaci uključuju praćenje kršenja slobode govora i slobode štampe", dodao je Peskov.

On je takođe negirao da ima bilo kakve informacije o izveštajima po kojima je rusko javno tužilaštvo proglasilo neke američke medije kao "persona non grata".



Američka filijala RT-a mogla bi se suočiti s hapšenjem osoblja i zaplenom imovine ako se do 17. oktobra ne registruje kao "strani agent", kako to zahteva američko Ministarstvo pravde, saopštila je glavni urednik RT-a, Margarita Simonjan na sednici Odbora Saveta Ruske Federacije za zaštitu suvereniteta. Glavna tema sastanka su bili problemi sa kojima se suočavaju ruski mediji u SAD-u.
 

Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.