RPL: Musa i Dumbija uništili Kubanj, Zenit se izvukao protiv Krasnodara

Izvor: Sportal.rs, 18.Okt.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RPL: Musa i Dumbija uništili Kubanj, Zenit se izvukao protiv Krasnodara

CSKA iz Moskve nastavio je uspešan niz u Premijer ligi Rusije. “Armejci” su nakon pauze od dve nedelje zbog reprezentativnih obaveza nastavili tamo gde su stali. Protiv Kubanja iz Krasnodara upisali su petu pobedu u nizu u desetom kolu šampionata. Na “Himki areni” je bilo 6:0 za domaćine, uz sjajne partije dvostrukih strelaca Ahmeda Muse i Dumbije.

Moskovljani su još tokom prvih 20 minuta igre nagovestili da će ovo biti novi rutinski posao. Mrežu gostiju načeo je Musa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << 15. minutu. Samo tri minuta kasnije Jeremenko je duplirao rezultat, a ovim rezultatom je i okončan prvi deo meča.

Ekipa iz Krasnodara tokom drugog poluvremena nekako je odolevala do 70. minutu, kada je Armas domaćinima autogolom doneo vođstvo od 3:0. Minut kasnije CSKA je stigao do pokera, drugim pogotkom Muse u ovom meču. Nije ovo bio kraj golgeterskoj seriji Moskovljana protiv nejakog rivala. Dumbija je u igru ušao u 74. minutu, a za zagrevanju mu je bilo potrebno sam 10 minuta. U 84. je postigao gol za “petardu” armejaca, a već u 90. povisio rezultat na 6:0 i stavio tačku na ovaj duel.

Srpski reprezentativac Zoran Tošić igrao je do 66. minuta.

Fudbaleri Zenita uspeli su da se vrate iz mrtvih. Gubili su izabranici Andrea Vilasa-Boasa od Krasnodara - 2:0, ali su na kraju uspeli da stignu do boda - 2:2.

Domaćin je poveo već u sedmom minutu preko Sigurdsona, da bi nekadašnji igrač CSKA Pavel Mamaev povisio u 21. Ćavi Garsija je uspeo da do kraja prvog poluvremena smanju.

Gol vredan boda postigao je maestralni Hulk u 60. minutu meča. Samo devet minuta Ezekejl Garaj je dobio crveni karton.

Premijer liga, 10. kolo

Subota

Amkar - Dinamo Moskva odloženo

CSKA Moskva - Kubanj 6:0

(Musa 13, 71, Jeremenko 18, Armas 70 (ag), Dumbija 86, 90)

Krasnodar - Zenit 15.00

Lokomotiva - terek 17.30

Nedelja

Ural - Spartak Moskva 11.30

Arsenal - Rostov 14.30

Ponedeljak

Ufa - Torpedo 15.00

Rubin - Mordovija 17.30

(Foto: Beta/AP/Alessandra Tarantino)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.