Dve oslobođene članice benda Pusi Rajot stigle u Moskvu

Izvor: Blic, 27.Dec.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve oslobođene članice benda Pusi Rajot stigle u Moskvu

Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina, članice kontroverzne ruske pank grupe Pusi rajot, oslobođene ove nedelje amnestijom predsednika Rusije Vladimira Putina, stigle su danas u Moskvu, javio je novinar Frans presa.

Avion u kojem su bile doleteo je iz Krasnojarska (istočni Sibir), gde je Nadežda Tolokonjikova služila dvogodišnju kaznu zatvora, a na moskovski aerodrom sleteo je u sedam sati po srednjoevropskom vremenu.

Oko 20 novinara dočekalo je članice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pusi Rajot, a kasnije tokom dana se očekuje njihova konferencija za novinare.

Pročitajte još Oslobođene članice benda "Pusi rajot" ponovo zajedno Članica benda "Pusi rajot" puštena iz zatvora: Ovo nije amnestija, nego skrnavljenje Na slobodi i poslednja članica grupe "Pusi Rajot" Hodorkovski savetuje Pusi rajot: Ne mrzite, ja Putina nikada nisam

Marija Aljohina (25) koja je kaznu izdržavala u Nižnjem Novgorodu, kratko je u ponedeljak bila u Moskvi posle čega je prebačena u Krasnojarsk da bi se pridružila Nadeždi Tolokonjikovoj (24).

Kada su se našle u Sibiru članice Pusi rajot, obe majke male dece, saopštile su da će se boriti protiv sistema i za ljudska prava.

One su bile osuđene na dve godine zatvora za huliganstvo zbog pank-molitve u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi u znak protesta zbog kandidature Vladimira Putina za treći predsednički mandat. Na slobodu je trebalo da budu puštene u martu 2014. godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pusi rajot:I dalje ne želimo Putina

Izvor: B92, 27.Dec.2013

Moskva -- Dve članice benda "Pusi rajot" doputovale su u Moskvu gde su održale konfrenciju za štampu, na kojoj su ponovile da i dalje žele da Vladimir Putin ode s vlasti...Nedavno oslobođene članice pank benda stigle su iz Sibira, gde su izdržavale kaznu zatvora. Nadežda Tolokonjikova i Marija...

Nastavak na B92...

Pusi rajot žele Hodorkovskog za predsednika

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2013

Članice ruskog pank benda "Pusi rajot" izjavile su danas, na prvoj konferenciji za novinare posle oslobađanja, da bi želele da kao predsednika Rusije vide oslobođenog bivšeg tajkuna Mihaila Hodorkovskog, sa kojim planiraju da sarađuju u okviru svog novog projekta "Zona prava".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.