Pukovnik osuđen za špijunažu za SAD

Izvor: Blic, 06.Jun.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukovnik osuđen za špijunažu za SAD

Pukovnik ruske kontraobaveštajne agencije Valerij Mihailov osuđen je danas na 18 godina zatvora zbog špijuniranja za SAD.

Portparolka okružnog vojnog suda u Moskvi Irina Žirnova izjavila je da je Mihailov osuđen za odavanje državnih tajni predstavnicima američke Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Mihailovu će biti oduzet čin i biće poslat u zatvor sa visokim stepenom obezbeđenja.

Prošle sedmice još jedan ruski pukovnik u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << penziji je osuđen za špijunažu u korist SAD na 12 godina zatvora, a jedan radnik u kompaniji za odbranu u maju je osuđen na osam godina zatvora zbog odavanja tajni o raketnom sistemu.

Povezane vesti: Preinačena smrtna kazna Irancu optuženom za špijunažu za CIA SAD optužuju Rusiju i Kinu za špijunažu Ruska špijunka imala aferu sa delegatom SCG Iran: Amerikanci osuđeni na osam godina zbog špijunaže Rusija: Bivšem potpukovniku 18 godina zatvora zbog izdaje
Pogledaj vesti o: Moskva,   CIA

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski pukovnik osuđen za špijunažu za SAD

Izvor: Blic, 06.Jun.2012

Pukovnik ruske kontraobaveštajne agencije Valerij Mihailov osuđen je danas na 18 godina zatvora zbog špijuniranja za SAD...Portparolka okružnog vojnog suda u Moskvi Irina Žirnova izjavila je da je Mihailov osuđen za odavanje državnih tajni predstavnicima američke Centralne obaveštajne agencije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.