Izvor: RTS, 21.Apr.2021, 16:35

Proterano 10 američkih diplomata iz Moskve

Zameniku šefa misije u američkoj ambasadi u Rusiji, Bartu Gormanu, danas je uručena nota u kojoj je 10 zaposlenih u ambasadi SAD u Moskvi proglašeno za persone non grata, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
"Ovim pojedincima je naloženo da napuste našu zemlju do 21. maja u pomoć", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva, prenela je agencija Tas.

"Ova mera je odgovor na neprijateljske akcije SAD prema jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << broju zaposlenih u ruskoj ambasadi u Vašingtonu i ruskom generalnom konzulatu u Njujorku, koji su bez osnova proglašeni za persone non grata", saopštilo je rusko ministarstvo.
Rusija je u nedelju progasila 20 zaposlenih u češkoj ambasadi u Moskvi personama non grata, kao odgovor na proterivanje 18 ruskih diplomata iz Češke, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija proteruje deset američkih diplomata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2021

Rusija je proglasila nepoželjnim osobama deset zaposlenih u američkoj ambasadi u Moskvi, odgovarajući tako na proterivanje deset ruskih diplomata iz Vašingtona početkom ovog meseca. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je 21. aprila da je zameniku šefa američke diplomatske misije u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.