Izvor: B92, 15.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširena istraga protiv Džajića

Beograd -- Proširena je istraga protiv bivših funkcionera FK Crvena zvezda Dragana Džajića i Miloša Marinkovića zbog transfera Nemanje Vidića iz tog kluba u moskovski Spartak.

Istraga je proširena zbog sumnje da su od transfera Vidića protivpravno prisvojili dva miliona evra. Rešenje o proširenju istrage doneo je istražni sudija, pošto je saslušao Džajića i Marinkovića. Oni su privedeni u Palatu pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Okružnog zatvora u Beogradu i pred istražnim sudijom izneli odbranu, u prisustvu svojih branilaca.

"Postupajući po zahtevu za proširenje istrage Okružnog javnog tužilaštva, istražni sudija u Beogradu je saslušao Dragana Džajiča i Miloša Marinkovića, a nakon saslušanja doneto je rešenje o proširenju istrage", potvrdila je za B92 portparol Okružnog suda Ivana Ramić.

Džajićev advokat Zdenko Tomanović izjavio je da Tužilaštvo tvrdi da je Dragan Džajić potpisao dva ugovora u vezi sa transferom Nemanje Vidića.

"Tužilac tvrdi da je Džajić potpisao dva ugovora za transfer Vidića, a ne jedan, kako tvrdi Džajić. Tek kada smo mi advokati tražili od tužioca i sudije da nam pokažu taj drugi ugovor, utvrdilo se da tužilac zapravo nikada nije ni video taj ugovor, jer ugovor ni ne postoji u sudskim spisima. Zatražili smo da se odbije zahtev Tužilaštva, ali odluku još nismo dobili, očekujemo je", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.