Propast američke politike izolacije Rusije

Izvor: B92, 16.Dec.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Propast američke politike izolacije Rusije"

SAD su odbacile svoju politiku izolacije Rusije posetom državnog sekretara Džona Kerija, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je navela da je Keri objasnio da je politika izolacije Rusije postojala u jednom momentu, ali i da sada SAD žele “plodonosnu“ saradnju sa Moskvom.

“To proizilazi iz toga što je Keri javno rekao da se odriče američke politike izolacije Rusije. Bela kuća je neuspešno pokušala da sprovede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu svoju politiku. Što se tiče te “plodonosne“ saradnje, videćemo šta ćemo videti od toga...“, navela je Zaharova.

Američki državni sekretar se u Moskvi suočio sa direktnim pitanjima o tome šta se dešava sa navodnom ruskom izolacijom.

“To nije naš cilj“, kratko je odgovorio Keri.

Ipak, Zaharova je rekla da su Rusija i SAD i dalje veoma daleko po pitanju načina rešavanja sirijske krize.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pokušaj Amerike da izoluje Rusiju doživeo debakl"

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2015

"SAD su odbacilr svoju politiku izolacije Rusije posetom državnog sekretara Džona Kerija" saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...Ona je navela da je Keri objasnio da je politika izolacije Rusije postojala u jednom momentu, ali i da sada SAD žele “plodonosnu“...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.