Preminuo srpski trener CSKA Moskve

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 18:01

Preminuo srpski trener CSKA Moskve

Srpski košarkaški stručnjak Predrag Badnjarević preminuo je u 61. godini života, potvrdio je tim CSKA Moskve.

"Sinoć je šezdesetogodišnji trener CSKA-2 Predrag Badnjarević preminuo. Izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i brojim ožalošćenima koje je pogodila smrt ovog trenera", objavili su iz CSKA Moskve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Uzrok smrti Predraga Badnjarevića nije saopšten.

On je karijeru počeo u Radničkom sa Crvenog krsta, pa je radio u Crvenoj zvezdi gde je ternirao i Predraga Stojakovića da bi potom otišao u PAOK, pa Larisu, a radio je i u Ibonu iz Nikšića, beogradskim Lavovima 063, Beopetrolu (Atlas), rumunskom Aradu.

U sezoni 2004/05 je bio deo stručnog štaba Zvezde, predvodio je i Igokeu, Černo More, Temišvar, okušao se i u Egiptu kao selektor državnog tima, predvodio klubove u Tunisu i Bahreinu.

Od 2017. do 2019. bio je asistent u Nižnjem Novgorodu, a od 2020. se starao o mladim nadama moskovskog CSKA.

Osim što je imao veliki uticaj na Stojakovića na početku karijere i što je prepoznao njegov talenat, imao je prilike i da sarađuje sa Zoranom Lukićem, tokom karijere se susretao sa Dušanom Ivkovićem, Dimitrisom Itudisom, učio od Bože Maljkovića, Aleksandra Nikolića...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.