Pregovori o statusu Kaspijskog mora treba da budu završeni do samita država regiona

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori o statusu Kaspijskog mora treba da budu završeni do samita država regiona

Moskva polazi od toga da pregovori o pravnom statusu Kaspijskog mora treba da budu završeni do samita država regiona, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Želeli bismo da razmotrimo kako napreduju radovi na nivou naših eksperata za izradu konvencije o pravnom statusu Kaspijskog mora. Polazimo od toga da će crta pod pregovore biti postavljena već na sledećem kaspijskom samitu u Kazahstanu“, rekao je na početku pregovora ruski ministar.

On je naglasio da strane poklanjaju pažnju praktičnoj saradnji država u oblasti osiguranja bezbednosti u regionu.

Danas se u Moskvi održava sastanak šefova spoljnopolitičkih resora kaspijskih država. Prethodni sastanak u ovom formatu održan je u julu 2016. godine u Astani.

Samit šefova kaspijskih država (Rusije, Irana, Kazahstana, Azerbejdžana, Turkemnistana) mogao bi biti održan početkom 2018. godine.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.