Poziv na mir: Ruski vojni hor pleše tradicionalni ukrajinki ples

Izvor: Blic, 10.Jun.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na mir: Ruski vojni hor pleše tradicionalni ukrajinki ples

Hor ruske armije "Aleksandrov" pozvao je vlasti u Kijevu da uspostave mir u zemlji i obnove prijateljske odnose sa Moskvom u video spotu u kojem članovi ansambla, obučeni u ukrajinske nošnje, izvode hopak, tradicionalni ples ukrajinskih Kozaka. Plesom pozivaju na mir FOTO: Youtube printskrin

Video snimak, pod naslovom "Moskalji plešu gopak", što je pežorativni naziv koji Ukrajinci koriste za Ruse, prikazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plesače svetski poznatog hora u izvođenju folklorne igre koja obiluje akrobatskim veštinama.

"Postoje granice koje smo samo sebi izmislili", "Bolje je plesati nego ratovati", poručuju članovi hora Aleksandrov.

Video klip se završava prikazom sastavljene ruske i ukrajinske zastave.

- Ovo je apel legendarnog ansambla bratskom narodu sa pozivom na mir, muzički poklon novom ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku - saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane, prenosi AFP.

Video spot je objavljen u trenutku kada Rusija i zapadne zemlje pokušavaju da pronađu način kako da zaustave oružane sukobe koji već dva meseca traju na istoku Ukrajine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: Vojni ansambl otplesao Ukrajincima poziv na mir

Izvor: Kurir, 10.Jun.2014

Video-snimak na kojem kulturno-umetnički vojni ansambl Aleksandrov pleše tradicionalnu ukrajinsku narodnu igru je poklon novom ukrajinskom premijeru Petru Porošenku..Kulturno-umetnički akademski ansambl ruske armije "Aleksandrov" pripremio je video-snimak "Moskalji plešu gopak" na dar novom predsedniku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.