Požar u skladištu oružja u Rusiji: Evakuisano 28.000 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u skladištu oružja u Rusiji: Evakuisano 28.000 ljudi

MOSKVA -

Dve osobe su preminule od posledica infarkta prilikom sinoćnjih eksplozija u skladištu oružja u ruskoj Republici Udmurtiji, na zapadnom delu srednjeg Urala, dok se izveštava o najmanje 45 povređenih i jednoj nestaloj osobi. Vlasti su iz predostrožnosti, evakuisale više od 28.000 ljudi, navodi rusko ministarstvo za vanredne situacije.

Republički ministar zdravlja Vladimir Muzlov saopštio je da su dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << starije osobe preminule od infarkta.

Agenciji Itar-Tas je pres sekretar komandanta vojske Centralnog vojnog okruga rekao da se jedna osoba vodi kao nestala. Agencije izveštavaju da je 18 povređenih osoba smešteno u bolnice.

Prema podacima Minstarstva odbrane, požar je izbio u jednom skladištu nedaleko od sela Pugačovo i izazvao detonaciju municije. Itar-Tas s navodi da se intenzitet eksplozija u zoni požara smanjuje.

Predsednik Udmurtije Aleksandar Volkov izjavio je agenciji Interfaks da je, prema prvim nalazima, uzrok eksplozije punjenja u skladištu ljudski faktor. „O tome se može govoriti sa priličnom dozom verovatnoće“, rekao je Volkov.

Sve osobe koje su u požaru zadobile opekotine prebačene su u bolnicu, navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da je "ukupno 28.000 ljudi evakuisano".

Više od 100 policajaca uz pomoć aviona kanadera, pokušava da ugasi požar koji je izbio u depou gde se skladišti oko 10.000 komada bombi. Povremeno se iz depoa čuju snažne eksplozije koje stanovnici obližnjeg grada Iževska posmatraju sa svojih prozora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.