Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 18:42

Potpuno lud debi Marka Nikolića u ruskom fudbalu i pobeda u inat svima (VIDEO)

Srpski stručnjak uspešno započeo karijeru u ruskom fudbalu

Marko Nikolić je pobedom debitovao na klupi Lokomotive iz Moskve i to je ono što je najbitnije za srpskog stručnjaka. Svi ostali utisci, mišljenja i priče padaju u drugi plan kada ih pokrije njegovo veličanstvo rezultat.

Uprkos brojnim opstrukcijama, prijemu ‘na nož’ u ruskoj javosti i opštoj zluradosti koja ga je dočekala, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << srpski stručnjak je uradio ono što najbolje ume. Ostvario je povoljan rezultat kojim je makar na trenutak zapušio usta kritičarima.

U prilično ludom meču sa tri crvena kartona, Nikolićeva Lokomotiva je savladala davljenika Orenburg 1:0 kao domaćin i zadržala drugo mesto koje na kraju sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona.

Iako je Lokomotiva bila ubedljivi favorit protiv pretposlednjeg tima na tabeli, situacija nije baš prosta kao što to govore rezultat i pozicije na tabeli. Bila je ovo prva utakmica posle višemesečne pauze, a Nikolić je na klupi nasledio živu legendu kluba Jurija Sjomina. Uprava kluba je tada povukla mnogo rizičan i nepopularan potez jer je Sjomin bio veći od kluba. Navijači, mediji, bivši fudbaleri, analitičari, menadžeri... Ogromna većina njih je neprijateljski dočekala Nikolića kao da je on kriv što klub nije produžio ugovor Sjominu. Kako se bližio nastavak sezone i Nikolićev debi, tako je na ekipu stavljan sve veći pritisak i zlurado se čekao Nikolićev kiks. U takvoj atmosferi nije bilo lako pripremiti ekipu za nastavak sezone, pa makar i protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi.

Ipak, Nikolićev trenerski DNK je takav da je navikao da pliva uzvodno i bez velikih reči je čekao da odgovor pruži na terenu. I pružio ga je u potpuno ludoj utakmici.

Oko 300 vatrenih navijača Lokomotive su već u 20. minutu demonstrativno napustili južnu tribinu i otišli sa utakmice u znak protesta zbog odlaska Sjomina sa klupe. Nije to mnogo smetalo Nikolićevim izabranicima koji su držali kontrolu nad utakmicom, stezali obruč oko gola gostiju koji nisu uspevali da stvore šanse. U 38. minutu je bolja igra Lokomotive došla na naplatu. Posle strpljivog napada i razmene pasove, odbrana Orenburga nije uspela da otkloni opasnost, na loptu je naleteo Aleksej Mirančuk i sa nekih 15 metara je nedobranjiv šutem poslao u mrežu.

Uskoro opširnije… 

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lud debi Marka Nikolića u ruskom fudbalu i pobeda u inat mnogima (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020

Srpski stručnjak uspešno započeo karijeru u ruskom fudbalu..Marko Nikolić je pobedom debitovao na klupi Lokomotive iz Moskve i to je ono što je najbitnije za srpskog stručnjaka. Svi ostali utisci, mišljenja i priče padaju u drugi plan kada ih pokrije njegovo veličanstvo rezultat...Uprkos brojnim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.