Poljska je agresivna zemlja, Minsk i Moskva na oprezu

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 16:05

"Poljska je agresivna zemlja, Minsk i Moskva na oprezu"

Poljska je agresivna zemlja koja se meša u tuđa unutrašnja pitanja – to nije baš najzgodniji sused za Belorusiju, ali su Minsk i Moskva na oprezu.

To je danas rekao portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On se osvrnuo na izjavu poljskog premijera Mateuša Moravjeckog koji je rekao da je Poljska prestala da isporučuje oružje Ukrajini jer se zemlja aktivno naoružava.

"Biti u susedstvu Poljske nije baš najprijatnije za naše beloruske prijatelje: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to je prilično agresivna zemlja, ne preza od subverzivnih aktivnosti, mešanja u unutrašnja pitanja, ali u ovom slučaju, u svetlu tih potencijalnih pretnja koje mogu doći iz Poljske, naši beloruski prijatelji i saveznici i mi smo na oprezu“, rekao je Peskov.

On je dodao da Rusija i Belorusija rade na zajedničkoj koncepciji bezbednosti, o čemu je u aprilu govorio ruski predsednik Vladimir Putin.

Peskov je takođe konstatovao da će nesporazumi između Kijeva i Varšave samo rasti.

"Mi to pažljivo pratimo i vidimo da će vremenom biti sve više nesporazuma između Kijeva i drugih evropskih prestonica. To je neizbežno. U međuvremenu, nastavljamo našu specijalnu vojnu operaciju kako bismo izvršili zadatke koje smo sebi postavili", zaključio je portparol Kremlja.

Ranije je poljski predsednik Andžej Duda izjavio da Poljska neće predavati Ukrajini svoje novo naoružanje kupljeno za odbranu zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.