Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija na tragu bračnom paru iz Rusije? (VIDEO)

BEOGRAD - MUP Srbije je u stalnom kontaktu sa crnogorskom policijom i Interpolom iz Moskve sa kojima razmjenjuje informacije oko pronalaženja supružnika Viktora i Marije Model.

Mogući nestanak ruskih državljana u Srbiji prijavio je Jevgenij Jurjev, Marijin otac, koji strahuje da mu je kćerka oteta, možda žrtva trafikinga ili kriminalnih potkusurivanja.

Srpska policija čini sve što može u ovom trenutku, rekonstruisala je njihovo kretanje, a obaviješteni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su i svi granični prelazi i policijske stanice da odmah jave ukoliko ih primjete.

Prema posljednjim informacijama kojima raspolažu srpske obavještajne službe, dvoje Rusa je najvjerovatnije na Kosmetu.

"Činimo sve da odgonetnemo šta se desilo, odnosno zašto se dvoje supružnika ne javljaju porodicama. Imamo informacije da su prešli na Kosmet i sad pokušavamo da ih lociramo. U Srbiju se nisu vratili legalnim putem, a da li su koristili alternativne prelaze znaćemo vrlo brzo. Svaku dojavu o tome da ih je neko video shvatamo ozbiljno i detaljno je proveravamo", kaže izvor blizak beogradskim medijima.

Viktor i Marija su živjeli u Budvi. Prošle godine, 17. oktobra, stigli su avionom u Beograd, gdje su registrovani na graničnoj kontroli. Od tada se nikome više od porodice, prijatelja i rođaka u Rusiji nisu javili.

Kako kćerku nije mogao da dobije telefonom, jer je stalno bio isključen, a planirao je dolazak u goste, Jevgenij Jurjev, inače novinar u Sankt Peterburgu, zaputio se u Budvu. Kada je stigao u njihov stan, kako je ispričao, zatekao je otključana vrata i ispreturane stvari.

Tada je od crnogorske policije, kojoj je prijavio nestanak, kako tvrdi, saznao da mu je zet narko-diler, ali i da koristi narkotike. Komšije su mu ispričale kako su čuli da se mladi bračni par često svađa.

Prateći tragove, Jevgenij je saznao da su Modelovi stigli u Beograd, a odatle potom otišli na Kosovo i Metohiju.

Prije četiri dana navodno je Ruskinju za kojom se traga vidio vlasnik jednog frizerskog salona u Nišu. Ona je ulazila dva puta u salon i na lošem srpskom sa stranim akcentom pitala da se ošiša, ali nije mogla da čeka red, jer je bila gužva.

Vlasnik kaže da je njenu sliku vidio sutradan u novinama, a da li je stvarno bila Marija Model ili neko ko na nju liči, kako kaže, može se provjeriti na video-snimcima kladionice preko puta salona i obližnje prodavnice.

(NN/telegraf.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.