POLICIJA NA TRAGU NESTALOM BRAČNOM PARU: Viktor i Marija Model locirani na Kosovu

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA NA TRAGU NESTALOM BRAČNOM PARU: Viktor i Marija Model locirani na Kosovu

Prema poslednjim informacijama kojima raspolažu naše obaveštajne službe, dvoje Rusa najverovatnije je u južnoj srpskoj pokrajini Kosmetu.

MUP Srbije je u stalnom kontaktu sa crnogorskom policijom i Interpolom iz Moskve sa kojima razmenjuje informacije oko pronalaženja supružnika Viktora i Marije Model. Mogući nestanak ruskih državljana u Srbiji prijavio je Jevgenij Jurjev, Marijin otac, koji strahuje da mu je kćerka oteta, možda žrtva trafikinga ili kriminalnih potkusurivanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Srpska policija čini sve što može u ovom trenutku, rekonstruisala je njihovo kretanje, a obavešteni su i svi granični prelazi i policijske stanice da odmah jave ukoliko primete njih dvoje.

Viktor i Marija živeli su u Budvi. Prošle godine, 17. oktobra, stigli su avionom u Beograd, gde su registrovani na graničnoj kontroli. Od tada se nikome više od porodice, prijatelja i rođaka u Rusiji nisu javili.

Kako kćerku nije mogao da dobije telefonom, jer je stalno bio isključen, a planirao je dolazak u goste, Jevgenij Jurjev, inače novinar u Sankt Peterburgu, zaputio se u Budvu. Kada je stigao u njihov stan, kako je ispričao, zatekao je otključana vrata i ispreturane stvari. Tada je od crnogorske policije, kojoj je prijavio nestanak, kako tvrdi, saznao da mu je zet narko-diler, ali i da koristi narkotike. Komšije su mu ispričale kako su čuli da se mladi bračni par često svađa.

Foto: Printscreen

Prateći tragove, Jevgenij je saznao da su Modelovi stigli u Beograd, a odatle onda otišli na Kosovo i Metohiju.

Pre četiri dana navodno je Ruskinju za kojom se traga video vlasnik jednog frizerskog salona u Nišu. Ona je ulazila dva puta u salon i na lošem srpskom sa stranim akcentom pitala da se ošiša, ali nije mogla da čeka red, jer je bila gužva i otišla je. Vlasnik kaže da je njenu sliku video sutradan u novinama, a da li je stvarno bila Marija Model ili neko ko na nju liči, kako kaže, može se proveriti na video-snimcima kladionice preko puta salona i obližnje prodavnice.

Autor: Večernje novosti

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.