Pokušala da prokrijumčari ljudske ćelije za transplantaciju rožnjače

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušala da prokrijumčari ljudske ćelije za transplantaciju rožnjače

Na solunskom aerodromu "Makedonija" uhapšena žena u čijem prtljagu su pronađene sterilisane ljudske ćelije koje se koriste za keratoplastiku, odnosno, transplatciju rožnjače.
Carinski službenici na aerodromu "Makedonija" pronašli su kutiju sa ćelijama tokom pregleda prtljaga na letu iz Moskve.

U kutiji je pronađena mala plastična >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posuda, obeležena na ruskom jeziku i umotana u stiropor, u kojoj se nalazilo tkivo oka. Službenici su istakli da tkivo potiče iz SAD.
"Ovo su sterilisane ljudske ćelije, koje se koriste u keratoplastici, a posebno za očne beonjače, kako bi se mogla izvršiti transplantacija", navode vlasti.
Putnica, čije državljanstvo nije precizirano, tvrdila je da se u kutiji nalaze lekovi koje je trebalo da dostavi zaposlenom u turističkoj agencijiji za koju navodno radi.
Carinski službenici izjavili su da žena nije posedovala potvrde neophodne za transplantacije, koje je utvrdila grčka Nacionalna organizacija za transplantaciju (EOM).
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.