Pokušala da prokrijumčari ljudske ćelije za transplantaciju rožnjače

Na solunskom aerodromu "Makedonija" uhapšena žena u čijem prtljagu su pronađene sterilisane ljudske ćelije koje se koriste za keratoplastiku, odnosno, transplatciju rožnjače.

Carinski službenici na aerodromu "Makedonija" pronašli su kutiju sa ćelijama tokom pregleda prtljaga na letu iz Moskve.

U kutiji je pronađena mala plastična posuda, obeležena na ruskom jeziku i umotana u stiropor, u kojoj se nalazilo tkivo oka. Službenici su istakli da tkivo potiče iz SAD.

"Ovo su sterilisane ljudske ćelije, koje se koriste u keratoplastici, a posebno za očne beonjače, kako bi se mogla izvršiti transplantacija", navode vlasti.

Putnica, čije državljanstvo nije precizirano, tvrdila je da se u kutiji nalaze lekovi koje je trebalo da dostavi zaposlenom u turističkoj agencijiji za koju navodno radi.

Carinski službenici izjavili su da žena nije posedovala potvrde neophodne za transplantacije, koje je utvrdila grčka Nacionalna organizacija za transplantaciju (EOM).

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво