Poglavar Albanske pravoslavne crkve osudio ideju o ukrajinskoj autokefalnosti

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2018, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poglavar Albanske pravoslavne crkve osudio ideju o ukrajinskoj autokefalnosti

Poglavar Albanske pravoslavne crkve, arhiepiskop Anastasije, proglasio je ideju o ukrajinskoj autokefalnosti „hodom po minskom polju“ i zatražio da se održi Svepravoslavni sabor.
U pismu patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu Anastasije je naveo da Ukrajini preti opasnost raskola među vernicima, što bi bio „bolan udarac za poverenje u pravoslavlje“. Poglavar Albanske pravoslavne crkve je naglasio da tako nešto „svim snagama treba izbeći“.  „Smatramo da smo svi mi dužni da ’učinimo sve‘ da bismo se vratili okupljanjima poglavara i planiranju novog Velikog sabora“, navedeno je u Anastasijevom obraćanju. Albanska pravoslavna crkva se na taj način prvi put izjasnila o situaciji sa crkvom u Ukrajini i podržala ideju patrijarha Kirila o održavanju zajedničke rasprave o tom pitanju. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.