Pobednici 12. moskovskog međunarodnog festivala slovenske muzike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednici 12. moskovskog međunarodnog festivala slovenske muzike

Omladinski ansambl "Vila" je svojim nastupima na prestižnom festivalu u Moskvi od 19. do 22. maja oduševio žiri i publiku. Mladi novosađani su, kako su istakli domaćini, blistali, a žiri, u čijem su sastavu zaslužni umetnici Rusije na čelu sa zaslužnim umetnikom i profesorom katedre narodnih igara Moskovskog državnog instituta kulture G. P. Gusevim, je to nagradio najvišim priznanjem festivala, Laureatom prvog stepena.

Omladinski ansambl "Vila" je u kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << narodnih igara oduševio sve na festivalu i na najbolji način poslao poruku umetnosti i bratske ljubavi.

Na ovom od najvećih takmičarskih festivala učestvovalo je 2400 umetnika iz svih slovenskih zemalja i drugih kojima je slovensko kulturno nasleđe inspiracija u stvaralaštvu.

Konkurencija u svim kategorijama narodne, savremene i klasične igre je bila velika, posebno ako imamo u vidu da su skoro svi učesnici takmičenja oni koji su se opredelili da im ples bude profesionalna delatnost.

Danas se 12 omladinaca iz ansambla "Vila" iz Novog Sada vratilo sa zlatnim medaljama na grudima i sa peharom koji je priznanje i našem gradu i našem narodu, sa ponosom ističu Mina Šarić, Anđela Ubović, Jovana Vasin, Ivana Klisura, Milica Vinkić, Ivana Crnogorac, Đorđe Bajić, Nemanja Cvijić, Borivoj Antonić, Luka Vojnović, Igor Ugrinov i Jovan Živkov i vođa puta Tatjana Manestar.

Na putu do Moskve, zajedno sa prijateljima KUD-om "Pionir" iz Zrenjanina održani su celovečernji koncerti u gradu Grodna u Belorusiji i gradu Obninsk u Rusiji, a u Moskvi još dva koncerta u dvorcu "Caricino" i domu kulture "Severni". Za ovakav uspeh velike zasluge pripadaju umetničkom rukovodiocu Miljana Lonić koja ih je sjajno pripremila za scenski nastup.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.