Petnaest dana zatvora za istrčavanje na teren tokom finala SP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnaest dana zatvora za istrčavanje na teren tokom finala SP

Sud u Moskvi osudio je danas na 15 dana zatvora jednu od četiri osobe koje su uletele na teren za vreme finala Svetskog prvenstva u fudbalu između Francuske i Hrvatske, na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi.

Sudija je optuženoj Veroniki Nikušini zabranio i da tokom iduće tri godine prisustvuje sportskim događajima, prenosi Rojters.

Troje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preostalih koji su uhapšeni zajedno sa optuženom, sačekaće ponedeljak u pritvoru do izricanja presude.

Odgovornost za incident na Tviteru preuzela je feministička pank rok grupa "Pusi Rajot", čiji su članovi svojevremeno uhapšeni zbog protesta protiv ruskog predsednika Vladimira Putina u jednoj crkvi.

Za vreme drugog poluvremena finala u nedelju, tri osobe u belim majicama i crnim pantalonama uletele su na travnjak, iz dela koji se nalazio iza francuskog gola, dok je četvrta osoba pokušala da uđe na teren, ali su je sprečili redari, preneo je Rojters.

Tri osobe su trčale oko 50 metara, u različitim pravcima, pre nego što su ih redari oborili na zemlju i izvukli s terena.

Utakmica je bila prekinuta manje od jednog minuta.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

15 dana zatvora za istrčavanje na teren tokom finala SP

Izvor: B92, 16.Jul.2018

Sud u Moskvi osudio je na 15 dana zatvora jednu od četiri osobe koje su uletele na teren za vreme finala Svetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske...Sudija je optuženoj Veroniki Nikušini zabranio i da tokom iduće tri godine prisustvuje sportskim događajima, prenosi Rojters...Troje preostalih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.