Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Rusija razmatra protivmere zbog sankcija SAD

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva veoma žali zbog uvođenja novih američkih sankcija Rusiji i dodao da Rusija razmatra mogućnost protivmera.

On je novinarima rekao da sankcije pokazuju "agresivnost i nepredvidljivost spoljne politike odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame".

"Takvi potezi američke administracije imaju za cilj da i dalje narušavaju odnose između Rusije i SAD, koji su na veoma niskom nivou, kao i da nanesu štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spoljnoj politici budućeg predsednika Donalda Trampa", naveo je Peskov.

Peskov je takođe rekao da predsednik Rusije Vladimir Putin tek treba da utvrdi kakav će efekat sankcije proizvesti, nakon čega će odlučiti koje će mere predizeti kao odgovor na potez Vašingtona.

Obama je danas potpisao dekret kojim se uvode sankcije ruskim obaveštajnim službama GRU i FSB zbog hakovanja sajtova i mejlova Demokratske stranke uoči predsedničkih izbora u SAD 8. novembra i doneo odluku o proterivanju 35 ruskih diplomata iz SAD.

Peskov je odbacio te optužbe i ponovio da Moskva nije umešana u hakerske napade.

Sa druge strane, predsednik Komiteta za spoljne poslove ruske Dume Konstantin Kosačev rekao je da Rusija "čeka da čuje šta će novoizabrani američki predsednik Tramp imati da kaže o novim sankcijama Moskvi".

On je za rusku agenciju Interfaks kazao da Rusija "treba da razmotri okolnosti prelaznog perioda i moguću Trampovu reakciju".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.