Peking i Moskva razvijaju saradnju

Izvor: Capital.ba, 02.Feb.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking i Moskva razvijaju saradnju

MOSKVA, Kina i Rusija snažno razvijaju saradnju, uprkos prilično sumorne ekonomske klime u svijetu.  „Dok ekonomski rast u svijetu usporava, Peking i Moskva se drže principa `rast uprkos svemu`, a kineski privrednici smatraju da su problemi sa kojima se suočava Rusija prolazni“, izjavio je danas ambasador Kine u Moskvi Li Hui. On je rekao da je posjetio kineske kompanije koje posluju u Rusiji i razgovarao sa njihovim predstavnicima. „Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << su jednoglasno ocijenili da su sadašnji ekonomski problemi Rusije prolazni. Svi vjeruju da će ruska vlada znati da kontroliše ekonomsku situaciju u zemlji“, izjavio je kineski ambasador za informativni portal „Sputnjik“. On je istakao da su neki rusko-kineski projekti doživjeli spektakularan rast. „Obje strane ulažu maksimalne napore da ispune ciljeve koje su postavili predsjednici dvije države, a to je da ove godine ostvare 100 milijardi dolara u bilateralnoj trgovini“, kaže kineski ambasador.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina i Rusija sjajno sarađuju: Ekonomski rast uprkos svemu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2015

Kina i Rusija snažno razvijaju saradnju, uprkos prilično sumornoj ekonomskoj klimi u svetu...- Dok ekonomski rast u svetu usporava, Peking i Moskva se drže principa `rast uprkos svemu`, a kineski privrednici smatraju da su problemi sa kojima se suočava Rusija prolazni", izjavio je danas ambasador...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.