Patrijarh Kiril potpisao pismo u kojem se poziva na zabranu abortusa

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril potpisao pismo u kojem se poziva na zabranu abortusa

Patrijarh moskovski i cele Rusije potpisao je pismo u kojem se poziva na potpunu zabranu abortusa na teritoriji Rusije, saopštio je pres-sekretar poglavara Ruske pravoslavne crkve sveštenik Aleksandar Volkov.

Inicijativa, koja je usaglašena sa Komisijom za pitanje porodice, zaštite materinstva i detinjstva RPC, poziva, između ostalog, da se svako začeto dete proglasi ljudskim bićem i da mu se daju pravo na život, zdravlje i blagostanje, koje treba da budu zaštićeni zakonom. U dokumentu se predlaže zabrana hirurškog i medikamentoznog prekida trudnoće, sredstava za kontracepciju i pomoćnih reproduktivnih tehnologija, koji su sastavni deo „poniženja ljudskog dostojanstva i ubistva dece koja se nalaze u početnoj fazi embrionalnog razvoja“.

Autori inicijative predlažu da se trudnicama i porodicama sa decom pruža materijalna pomoć iz federalnog budžeta u visini minimalne plate. Potpise za usvajanje inicijative prikupljaju Ruski društveni pokret „Za život“ i pokret „Pravoslavni dobrovoljci“. Nakon potpisivanja dokumenta patrijarh je zahvalio učesnicima akcije na radu i blagoslovio ih, naveo je Volkov.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.