Papa i ruski patrijarh potpisuju deklaraciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa i ruski patrijarh potpisuju deklaraciju

Papa Franja i patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril potpisaće deklaraciju na zajedničkom sastanku u prestonici Kube, Havani, 12. februara, saopštio je papski nuncij u Rusiji Ivan Jurkovič.

On je rekao da je tekst deklaracije pripremljen i finalizovan i da će biti poznat novinarima pre sastanka, preneo je TASS.

"Obe strane su do detalja razradile tekst deklaracije. Ona će biti dostupna novinarima u pratnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pape na ovom putovanju pre početka sastanka. Deklaracija će biti distribuirana na četiri jezika kako bi šira javnost razumela šta poručuje bolje i brže", kazao je Jurkovič.

Litvanski sveštenik Visvaldas Kulbokas biće prevodilac na sastanku između pape i patrijarha moskovskog u petak, izvestila je najveća pan-baltička novinska agencija BSN.

Kulbokas (41), koji je trenutno član diplomatske službe Svete stolice, bio je prevodilac na sastanku pape i ruskog predsednika Vladimira Putina u junu 2015.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ISTORIJSKI SUSRET: Papa Franja i patrijarh Kiril spremni za potpisivanje deklaracije

Izvor: Kurir, 10.Feb.2016

Papa Franja i patrijarh moskovski i Rusije Kiril potpisaće deklaraciju na zajedničkom sastanku u prestonici Kube, Havani, 12. februara, saopštio je papski nuncij u Rusiji Ivan Jurkovič...On je rekao da je tekst deklaracije pripremljen i finalizovan i da će biti poznat novinarima pre sastanka, preneo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.