Palmer: SAD za kompromis i mirno rešenje spora u Crnoj Gori

Izvor: VOA, 21.Feb.2020, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: SAD za kompromis i mirno rešenje spora u Crnoj Gori

Dezinformacije koje se šire o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti su namjerna provokacija, za koju je prije svega odgovorna Moskva, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer. Sjedinjene Države, kako je istakao Palmer, zalažu se za kompromis i mirno rešenje spora oko zakona. Američki zvaničnik u intervjuu Glasu Amerike nije komentarisao odnose Srbije i Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palmer: Mnoge evropske zemlje imaju zakone slične Zakonu o slobodi veroispovesti

Izvor: Danas, 21.Feb.2020

Zakon o slobodi veroispovesti je u skladu sa crnogorskim obavezama, kao kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i mnoge evropske države imaju slične zakone, rekao je specijalni izaslanik Stejt dipartmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer.

Nastavak na Danas...

Palmer: Mnogi imaju slične zakone o slobodi veroispovesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da SAD razumeju zabrinutost koju Srpska pravoslavna crkva (SPC) izražava zbog Zakona o slobodi verosipovesti u Crnoj Gori, ali je dodao da mnoge evropske države imaju slične zakone..."Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.