PTICA U MOTORU Montenegro erlajnsa napravila HAOS

Izvor: Blic, 25.Jul.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PTICA U MOTORU "Montenegro erlajnsa" napravila HAOS

Avion "Montenegro erlajnsa" "Ebraer 195", koji je trebalo da leti iz Tivta za Moskvu, vanredno je prizemljen sinoć nakon što je ptica uradila u njegov levi motor, prenosi Radio televizija Crne Gore.

- Letačka posada "Montenegro erlajnsa" je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama, prilikom čega je od kontrole leta zatraženo sletanje na matični aerodrom Podgorica kako bi se uradila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovarajuća kontrola. Nakon sletanja, obavljena je kontrola i procena oštećenja od strane kompanijskog licenciranog tehničkog osoblja. Kako je odmah bilo jasno da će procedura sanacije oštećenja potrajati, svi putnici su smešteni u hotel i jutros, u ranim jutarnjim časovima prebačeni drugim avionom "Montenegro erlajnsa" na odredište - saopšteno je iz te kompanije.

Kako su istakli, udar ptice je uobičajeni problem, koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u toj vrsti posla.

- Sinošnje neplanirano povlačenje ovog vazduhoplova iz saobraćaja, odnosno preraspodela saobraćaja za danas sa pet na četiri operativna vazduhoplova, je prouzrokovala višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Dizeldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad. Svi putnici su adekvatno zbrinuti - navedeno je u ovoj kompaniji, uz izvinjenje putnicima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion iz Tivta za Moskvu hitno prizemljen, "udar ptice"

Izvor: B92, 25.Jul.2017

Podgorica -- Avion Montenegro erlajnsa "ebraer 195", koji je trebalo da leti iz Tivta za Moskvu, vanredno je prizemljen sinoć u Podgorici, javila je RTCG...Kako navode, avion je prizemljen nakon što je ptica udarila u njegov levi motor..."Letačka posada Montenegro Airlinesa(MA) je postupila po procedurama...

Nastavak na B92...

Ptica napravila haos u avio-saobraćaju Crne Gore

Izvor: N1 televizija, 25.Jul.2017

Na letu Montenegro eirlajnsa (MA) iz Tivta ka Moskvi u ponedeljak uveče ptica je udarila u levi motor aviona koji je zbog toga povučen iz saobraćaja, a usled čega je došlo do višečasovnih kašnjenja na nekoliko linija...“Neplanirano povlačenje ovog vazduhoplova iz saobraćaja, odnosno preraspodela...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.