TAJ CILJ JE APSOLUTNO NEDOSTIŽAN Ruski ambasador raspršio sve iluzije lažne države za prijem u UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 19:13

"TAJ CILJ JE APSOLUTNO NEDOSTIŽAN" Ruski ambasador raspršio sve iluzije lažne države za prijem u UN

Nedvosmisleni stav Ruske federacije.

Rusija neće dozvoliti da se tzv. Kosovo pridruži Ujedinjenim nacijama, tako da nema šanse da se ovaj cilj ostvari, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko.

- Naravno, Rusija neće dozvoliti prijem Kosova u UN, što je, u stvari, ključni cilj Zapada, Prištine i njenih zapadnih sponzora. Imajući u vidu stav Rusije o nepriznavanju Kosova, naše prihvatanje Rezolucije 1244 Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbednosti Ujedinjenih nacija i našu podršku Beogradu, ovaj cilj je apsolutno nedostižan - rekao je on na sastanku međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj", prenosi TASS.

On je, međutim, primetio da je usred antiruskih sankcija Zapad uspeo da promoviše proceduru prijema Kosova u Savet Evrope.

Prema rečima ruskog diplomate, to bi bilo nemoguće u periodu kada je Rusija bila članica te organizacije.

- Sada su to uradili. Procedura je u toku. U principu, treba pretpostaviti da će Kosovo postati član Evropskog saveta i Zapad će to smatrati svojevrsnim iskorakom u procesu međunarodnog priznanja Kosova ili formalizacije ovog priznanja i njegovog naknadnog prijema u međunarodne organizacije - rekao je on.

Bocan-Harčenko je ranije naveo dapodrška Komiteta ministara Saveta Evrope aplikaciji za članstvo Kosova otkriva degradaciju te organizacije i dokazuje da je u potpunosti kontrolišu Vašington i Brisel.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bocan-Harčenko: Nema šanse da Rusija dozvoli prijem tzv. Kosova u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2023

Rusija neće dozvoliti da se tzv. Kosovo pridruži Ujedinjenim nacijama, tako da nema šanse da se ovaj cilj ostvari, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.